;

Varken

Varkensvlees

Stijn selecteert nauwkeurig de varkens uit die gebruikt worden voor de thuisverkoop. Zo bekomen we een ideale vet-vleesverhouding voor de perfecte smaak. Onze zeugen worden geboren en met zorg opgevoed op de boerderij zelf. Door dit alles intern te houden, hebben we uitzonderlijk weinig last van ziektes en/of infecties waardoor medicijnen tot een uiterst minimum kunnen beperkt worden.

In tegenstelling tot rundvlees is varkensvlees sneller beschikbaar. Omdat we de versheid van onze producten willen garanderen voorzien we afhaal- en leverdagen. Het enige wat je moet doen is je bestelling tijdig doorgeven. 

Bij varkensvlees werken we niet met vooropgestelde pakketten die je verplicht moet nemen. Je mag en kan zelf kiezen wat je wilt uit ons assortiment varkensvlees. Daarnaast kan je kiezen hoe je het verpakt wil. Vb: 2 kaashamburgers in 1 vacuümverpakking. 

U kunt uw bestelling van (h)eerlijk vers varkensvlees plaatsen tot de donderdag middag voor de afhaling of levering. Daarna ordenen we alle gegevens en berekenen we hoeveel varkens er verkocht zijn. Op donderdag vertrekken de nauwkeurig geselecteerde dieren van het bedrijf naar het slachthuis om de daaropvolgende morgen verwerkt te worden tot (h)eerlijke stukjes vlees. Tijdens het bestellen, kan je zelf bepalen hoeveel stuks je in 1 verpakking wenst. Bij sommige stukken vlees, zoals gebraad, bepaal je zelf hoe groot het stuk moet zijn. Alles wordt dan vacuüm verpakt. Toch geen voorstander van vacuüm verpakking? Kies dan om alles in kilo- pakketten te bestellen. Je mag dan zelf het vlees in porties verdelen.

vacuümverpakking

 

  • Bewaren in de koelkast:

De bewaartijd van een product is gedeeltelijk afhankelijk van het contact met zuurstof. Vacuüm verpakt vlees kan langer en veiliger bewaard worden in de koelkast. Het verwijderen van lucht gaat oxidatie tegen. Oxidatie is de belangrijkste oorzaak van verlies van voedingswaarde, smaak en algemene voedselkwaliteit. Ook de groei van micro-organismen wordt onderdrukt.

 

Vlees niet vacuüm

3 – 4 dagen

Vlees vacuüm verpakt

8 – 9 dagen

 

  • Bewaren in de diepvries:

Het enorme verschil in houdbaarheid tussen ingevroren onder vacuüm of niet, ligt er voornamelijk aan dat bij invriezen de verpakking niet 100% gevuld is met het product en er dus lucht mee wordt ingepakt. De verpakte lucht zal isolerend werken en het invriezen vertragen. Anderzijds zal de extreem droge lucht in de niet-ingenomen ruimte van de verpakking, sublimatie in de hand werken, een verdamping beneden het vriespunt, waardoor ijskristallen aan het oppervlak van het product ontstaan en dit aantasten.

 

Vlees niet vacuüm ingevroren

4 – 6 maanden   

Vlees vacuüm verpakt ingevroren

15 – 20 maanden