;

Korte keten

Recht van bij de boer

De korte keten is een duurzaam afzetsysteem waarbij men het aantal schakels tussen producent (boer) en consument zo kort mogelijk tracht te houden. Bij ons is er een rechtstreekse relatie tussen de producent en de consument. Dit brengt als voordeel dat je vers en kwaliteitsvoedsel kan kopen bij jou in de buurt. Je kent terug de oorsprong van je voeding. Je weet wat je eet. Het komt recht van bij de boer.

Minder transport

Minder transport

De voedselkilometers worden beperkt. Minder transport betekent ook minder energie voor bewaring en minder verpakking ter bescherming. Je ecologische voetafdruk verkleint, wat goed is voor het klimaat. Omdat het vlees niet lang onderweg is, is het ook supervers. En, hoe verser het vlees, hoe beter de smaak en hoe hoger de voedingswaarde.

Goedkoper

Hoe korter de keten, hoe minder er moet betaald worden. Vlees legt namelijk een lange weg af tussen de verschillende tussenschakels (= lange keten), die elk hun marge nemen. Transportkosten lopen hoog op. Daarnaast heeft elke schakel controlekosten. Grote bedrijven dwingen lage inkoopprijzen af bij de landbouwer om dit te compenseren. Dit heeft als gevolg dat onze verkoopprijzen enkele keren verdubbeld worden in de winkel. Soms worden onze producten vermengd met minder kwalitatieve producten om de kosten te drukken. 

Kortom, bij ons vind je een (h)eerlijk stukje vlees voor een (h)eerlijke prijs!